OnvoorSPELbaar


Chiro is spelen om het spel. Bijna een derde van de Chirogroepen geeft aan dat ze meer bezig zijn met nevenactiviteiten (om financiën te verzamelen) dan met activiteiten voor de leden. De voorbije jaren verstrengde de wetgeving m.b.t. ruimte, wat impact heeft op spelmogelijkheden voor kinderen en jongeren. Binnen het Chirokader lijkt spelen meer en meer naar de achtergrond te verschuiven en minder aandacht te krijgen op evenementen, weekends en cursussen. Tijd dus om een spotlicht op 'SPEL' te richten.

In dit jaarthema willen we focussen op drie pijlers.

1. Doe ’n keer zot! Doe eens wat anders: betrek onbekenden in je werking, gooi je leidingskring helemaal om, enz. We dagen zowel leden, leiding als kader uit om elke zondag iets nieuws te proberen. Onze 112.000 leden treden daarmee wekelijks uit hun comfortzone, zonder (emotionele) veiligheid uit het oog te verliezen.

2. Spel We zetten spel niet alleen centraal maar bekijken het ook met een nieuwe blik en brengen het ‘onvoorspelbare’ in wat we al kennen. Dat doen we door bekende spelconcepten te combineren, te stimuleren om knotsgekke originele activiteiten in elkaar te steken of door tikkertje te spelen op ongewone plekken (het moet niet altijd moeilijk zijn). We denken groots en outside the box. Meer zelfs: we breken de doos af en maken er een wasmachiene van die ons plotseling naar een ander universum brengt.

3. Inleving en fantasie Smijt jezelf in elk spel dat je speelt. Leden en leidsters worden uitgedaagd het grootste fantasieën los te laten op de chiro. En wie weet.. Vloeit uit jouw fantasie wel een super leuk chirospel!